Ontgrendel je mogelijkheden

Trainen van Groepen

Lees hier wat ik voor je kan betekenen op het gebied van trainingen met groepen.

Het trainen van groepen vind ik ontzettend interessant. Het blijft boeiend om te zien wat de invloed van individueel gedrag is op de groepsdynamiek. Groepstrainingen zijn geschikt voor alle groepen die samen een team vormen of waarbij het groepsbelang doorslaggevend is voor het slagen van een project of studie. Kernwaarden bij groepstrainingen zijn: samenwerken, werkethiek (afspraak = afspraak), groepsdynamiek, verbinding, intrinsieke motivatie, vertrouwen, groepsgevoel versterken, verantwoordelijkheid, feedback  etc. Een groepstraining is geschikt voor:

  • Werknemers
  • Managementteams/leidinggevenden
  • Sporttrainers
  • Stagiaires
  • Winkelpersoneel
  • Zorgmedewerkers
  • ..

Ik coach geen mensen die zelf eigenlijk niet willen (maar bijv. moeten van hun werkgever…). Uiteraard begrijp ik dat iedere verandering lastig is. Zelfvertrouwen en intrinsieke motivatie zijn van belang voor het slagen van ieder traject.

Actief bezig zijn

De mooiste manier om het “natuurlijk gedrag” van mensen te zien is om samen actief aan de slag te gaan. Mijn rol is dan om te observeren en dat wat ik heb gezien later terug te geven. Vervolgens gaan we met z’n allen bezig met de vraag hoe de samenwerking binnen het team te versterken of wat het individuele gedrag doet met een team.

Alle trainingen maak ik op maat. Afhankelijk van de vraag van het team/opdrachtgever zoek ik een passende, actieve werkwijze waarin je natuurlijk gedrag kunt zien/observeren. Indien nodig, vraag ik collega specialisten om aan te sluiten.

Trainingen op locatie

Het kan natuurlijk zijn dat “actief bezig zijn” niet altijd lukt of dat het onderwerp van de training hier niet geschikt voor is. Dan is het werken op locatie geen enkel probleem. In Dokkum heb ik een prachtige trainingsruimte. Maar uiteraard kan ik ook naar ieder andere locatie toekomen. Te denken valt aan een kantoor, school, opleidingscentrum etc.

Onderdeel van iedere training is het borgen van afspraken.  Wat gaat er vanaf nu anders, wat betekent dit voor ieder individueel. Hoe zorgen we er met z’n allen voor dat deze afspraken over 1, 2, 5 jaar nog steeds staan?

Vragen over wat de mogelijkheden zijn? Neem vrijblijvend contact met mij op!